Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Marley & Me (2008) (ревю) - Дейвид Франкел, Дон Руус, Скот Франк, Драма, Комедия, Романтика, Алън Аркин, Дженифър Анистън, Ерик
Marley & Me (2008)

Автор: Ангел Генчев, събота, 21 март 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Марли и аз (2008)

Дженифър Анистън, Оуен Уилсън и едър, оплезен лабрадор - всички накуп в романтична комедия. Не мога да скрия, че - до немалка степен благодарение и на трейлърите, което за пореден път ми напомня, че кой знае какво доверие не може да им се има - очакванията ми клоняха към абсолютно развлекателен филм, може би нещо от типа на "Бетовен". Настроение безспорно получих с шепи, но огромното съдържимо между забавните кадри до голяма степен ме изненада. За сметка на което - невероятно приятно.

"Марли и аз" всъщност е адаптация по едноименната автобиографична книга на американския журналист Джон Гроган, обхващаща доста продължителен период от живота му. Действието започва със сватбата му с Дженифър - също журналист, и двамата още съвсем млади и малко недозрели, макар и по различен начин. Тя - педантична, вечно планираща, една стъпка пред събитията, той - витаещ в облаците, добродушен мечтател. От там нататък следва една съвсем истинска история за странния танц на взаимоотношенията между мъж и жена, били те брачни или не. С целия си начален плам и ентусиазъм, последван от всевъзможните кризи, компромиси, възходи и падения, и наподобяващ ту танго, ту боксова среща. Същевременно, с течение на времето, може да се види как се променят и самите участници, намирайки нови, било то и временни равновесни точки, докато в крайна сметка се приближат към що годе стабилно положение.

В центъра на събитията обаче присъства и още една муцуна - торнадото в кучешки облик Марли, верен спътник на семейството от самото му зараждане, през огромно количество радостни и конфликтни моменти, а що се отнася до последните - нерядко и в тяхното дъно. Той обаче не носи само здравословната доза смях, въпреки постоянните каламбури, в които се забърква. Приказката, че домашният любимец - особено куче или котка - е същински член на семейството може да изглежда невероятно протъркана, но съм уверен, че след "Марли и аз" това ще могат да усетят дори онези, които никога не са имали такъв. Да не говорим за тези зрители, които гледат животинка, или още повече - са гледали такава продължително време.

Както стана дума, в главните роли са Дженифър Анистън и Оуен Уилсън - съответно мисис и мистър Гроган, и заедно с трите кучета в ролята на Марли, това до голяма степен обобщава актьорския състав. Към него не може да има наистина никакви забележки, а специално кучешката игра е на великолепно ниво - може би най-добрата, която някога съм гледал. Особено ценни, все пак, са включванията на Алън Аркин (в ролята на главния редактор Арни), както и Ерик Дейн (Себастиан) и различните детски роли. Не мога да пропусна и приятния, доста веселяшки саундтрак, който допълнително допринася за ведрото настроение.

В крайна сметка, комедия, с повече или по-малко драма - от вас зависи как ще го приемете - но във всички случаи двата часа на "Марли и аз" си заслужават всяка една секунда внимание и са едно от най-добрите неща в този жанр, излизало в продължение на наистина дълго време. И ако все пак решите да го пропуснете, то вероятно ще съжалявате.


Допадна ли ви този материал? (7) (0) 3903 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.