Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: In the Electric Mist (2009) (ревю) - Бертран Таверние, Йержи Кромоловски, Мари Олсън-Кромоловски, Драма, Криминален, Джон Гудман, Джъстин
In the Electric Mist (2009)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 04 март 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Сутрешна мъгла (2009)

В последно време Томи Лий Джоунс направи какви ли не роли, но тази на застаряващ блюстител на реда е създадена сякаш специално за него. Доказвал го е далеч не веднъж, независимо каква точно значка носи, и поредното му завръщане в това амплоа не прави изключение.

"Сутрешна мъгла" е третата екранизация по новела на популярния на запад автор на криминални трилъри Джеймс Бърк, и втората по поредицата му Дейв Робишоу - провинциално ченге-алкохолик с доста необичайни възгледи върху работата си, поне що се отнася до своите източници и методите за тяхната обработка и сдобиване с информация.

Историята се развива нейде из луизианската провинция, в градче - арена на убийството на младо момиче, което бързо се оказва само единичен случай от цяла поредица брутални посегателства. Същевременно, пред Робишоу се откриват и нови доказателства по случай с четиридесетгодишна давност - отново убийство, свързано и с расистки подбуди, чиито следи изглежда още не са напълно заличени из дълбокия юг на Съединените щати. А в процеса на разследването, с разкриването на стари и нови факти, с намесата на федералните власти, интригата се задълбочава още повече и събитията започват да изглеждат дори донякъде отвъд чергата на градското ченге.

Въпреки повратите и интересното развитие на сюжета, обаче, "Сутрешна мъгла" се движи с доста бавно темпо, което може би е единственият по-особен негатив - филмът е повече криминална драма, отколкото трилър, а същевременно драматичните елементи не са кой знае колко силни. При все това има предостатъчно хляб за любителите на криминалните мистерии, крие своите изненади, и въпреки че далеч не е задъхан, може да им предостави нужното забавление.

Другият въпрос се повдига от почитателите на книжната поредица, и той е дали Джоунс не е твърде възрастен за ролята - на него нямам конкретен отговор, тъй като не съм чел нищо от нея. Но наистина, преди тринадесет години, ролята бе поверена на значително по-младия Алек Болдуин ("Heaven's Prisoners"). От друга страна обаче, това е точно неговото типично превъплъщение и е винаги удоволствие да го наблюдава човек.

В резюме, след двегодишна пауза, след два номинирани за Оскар филма - "В долината на Давид и Голиат" и "Няма място за старите кучета", вторият от които носител на четири - "Сутрешна мъгла" е доста приятно за гледане завръщане на Томи Лий Джоунс на големия екран, дори и да не е най-добрия филм, който е правил в кариерата си. И дори само заради това си заслужава да се види.


Допадна ли ви този материал? (4) (1) 4469 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.