Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Hibria - The Skull Collectors (2009) (ревю) - Метъл, Пауър метъл, Хеви метъл, Hibria, Нови албуми
Hibria - The Skull Collectors (2009)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 02 март 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Hibria - The Skull Collectors
2009, Spiritual Beast

Line-up:
- Iuri Sanson - vocals
- Abel Camargo - guitars
- Diego Kasper - guitars
- Marco Panichi - bass
- Eduardo Baldo - drums

Tracklist:
1. Tiger Punch; 2. Reborn from the Ashes; 3. Screaming Ghost; 4. Sea of Revenge; 5. The Anger Inside; 6. Devoted to Your Fear; 7. The Skull Collectors; 8. Burning all the Flags; 9. Wings of Wax

Още от Сепултура насам на любителя на тежката музика му е ясно като бял ден, че в Бразилия тези ритми ги умеят не само на теория, но и привеждат в движение повече от умело, като страната на кафето редовно произвежда по някое ново явление на сцената. Но все пак е хубаво да си го припомняме и по-материално от време на време, и дългоочакваният втори албум на южноамериканците от Hibria се явява един великолепен повод да го направим.

Бандата е създадена още през 1996-та година, но първият и албум, носещ името "Defying the Rules", датира чак от 2004-та и е предшестван от два демо-записа. За сметка на това обаче среща изключително топъл прием, както на местния, така и на световния пазар. А както можем да съдим и по второто им отроче - напълно заслужен. И е радостно, че въпреки продължителната пауза след дебюта си, бразилците не са изпаднали в посредственост, да не говорим за съвсем не пренебрежимата възможност просто да изчезнат от полезрението - както в крайна сметка се случва с не една нова група.

Хеви и пауър. За любителя на по-класически звучащия метъл "The Skull Collectors" си е живо откровение. Скоростни барабанни откоси, стабилен бас, здрави рифове и бързи сола на две китари, гарнирани със специфичния за жанра вокал - без балади, без клавири, без лигоч - какво ли повече остана да му е нужно. Албумът те праща в нокдаун още с "Tiger Punch", и продължава да те налага, набирайки скорост и гняв през идните парчета, докато накрая съвсем ти стопи восъка по крилете. В добавка към което, в деветте песни с обща продължителност около петдесет минути, бразилската група показва солидни инструментални способности, и човек на практика няма за какво се хване.

Паралели този път няма да правим - излишно е, макар че желаещите сигурно ще открият някакви. Ако може да кажем нещо против, то е общоизвестният факт, че жанрът все пак е предоволно експлоатиран. С други думи, някое чак толкова непознато или качествено ново шарено животно точно от тази тава няма да изскочи. Но това реално дори не минава за забележка, а вторият албум на Hibria е едно от определено стойностните неща в съответния музикален ареал, излизали в последно време.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 2723 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.