Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Then She Found Me (2007) (ревю) - Хелън Хънт, Алис Арлън, Виктор Левин, Драма, Комедия, Романтика, Бен Шенкман, Бет Мидлър, Колин Фърт
Then She Found Me (2007)

Автор: Ангел Генчев, вторник, 17 февруари 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Тя ме откри (2007)

Макар и с известно закъснение, последният до момента филм на Хелън Хънт, и което е по-значимото - неин първи опит като режисьор на пълнометражна продукция - вече е по родните екрани. "Тя ме откри", освен това, е и адаптация по едноименния роман на американската журналистка Елинор Липман.

Действието се фокусира върху епизод от живота на Ейприл Епнър - детска учителка, наближаваща четиридесетте, но все още несъумяваща да зачене собствено дете. Както и нежелаеща да осинови, до голяма степен плод на факта, че тя самата е такава. В същото време се разделя със съпруга си, което съвпада с кончината на доведената и майка, и като цяло ситуацията, в която изпада, не изглежда никак розова. Нещата обаче изненадващо вземат остър завой, щом среща не само разведения - и малко особняк като всеки писател - Франк, но и ексцентричната си родна майка, водеща на сутрешно шоу. Разбира се, следват доста катаклизми и конфузни моменти, докато целият този пъзел се намести и достигне естествения си щастлив завършек.

Всъщност въпреки солидната си драматична основа, "Тя ме откри" повече се доближава до романтична комедия - и може би е добър пример за онази специфична комбинация, която наричат драмедия. Филмът е едновременно достатъчно трогателен, без да прелива чашата, приятно забавен - също без да изпада в крайности, не твърде нежен, за да започне да розовее, и като краен резултат изключително разпускащ.

Без съмнение последното се дължи и на великолепната игра на четиримата главни изпълнители, начело със самата Хелън Хънт в ролята на Ейприл. Под кожата на леко объркания Франк влиза Колин Фърт, който безспорно има завиден опит в сродни филми, докато образът на почти безличния полубивш съпруг е поверен на Матю Бродерик и му пасва просто идеално. Изборът на многократната носителка на Грами и комедиант Бет Мидлър за ролята на екстравагантната телевизионна дама също е безкрайно удачен, а към всички тях можем да добавим и Бен Шенкман, макар и появите на брата на Ейприл - Фреди - да са по-епизодични.

В резюме, не съм съвсем уверен дали "Тя ме откри" е по-подходящ за киносалон или приятна вечер у дома с чаша топло какао, но и в двата случая е филм, който може да осигури час и половина наистина приятно изживяване, и ако търсите подобно усещане, то едва ли ще сгрешите, избирайки именно него.


Допадна ли ви този материал? (7) (1) 3832 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.