Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Три зарибявки за свободното време (статия) - GameHouse, PopCap Games, Аркадни игри, Компютърни игри, Свободно време
Три зарибявки за свободното време

Поредици: Зарибявки за свободното време

Автор: Ива Коевска, сряда, 14 януари 2009.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Понякога, докато циклиш един бог знае на каква тематика, няма нищо по-разпускащо от някоя безсмислена игричка. Обикновено се играе с цъкане с мишката или в най-лошия случай – с още един-два бутона на клавиатурата. При всички положения зарибяването до първото превъртане е гарантирано. GameHouse и PopCap Games са двете студиа, които бълват подобни заглавия, при това с доста сериозен успех.

Chuzzle Deluxe

Чифт очи – останалото козина. Или с други думи Chuzzle Deluxe ви пренася в свят от пухкави топки, които трябва да бъдат подреждани в групи по 3 (хоризонтал, вертикал, Г-образна форма). Случи ли се това магично събитие, чъзлите експлодират и ви оставят да се чудите какво точно се е случило. Целта е да съберете достатъчно очички от косматковците, за да напълните стъкленицата, да я раздрусате и да минете в следващото ниво. Колкото и банално да звучи, пухкавите сладури са толкова забавни, че игричката може да ви убие доста часове. Да не говорим, че започват да се появяват чъзъл гъзари със слънчеви очила и едни определено пънк същества, оцветени във всички цветове на дъгата.

Уловката е, че между приятните сладури започват да изникват оковани косматковци и някои... хммм... тежкотоварни варианти.

За да поддържат интереса, GameHouse са вкарали зала с трофеи (за играчите със състезателен дух) и 4 режима на игра. Можете да избирате между класическо цъкане, цъкане за време, интелектуално цъкане и любимото ми дзен цъкане.

Zuma Deluxe

Това сякаш се превърна в зарибявка номер 1 през последните години. Една каменна жаба бълва цветни топчета по екрана. Проблемът е, че станат ли твърде много топчетата в низа, отивате в отвъдното на игрите. Така де, изписва се Game Over. Ако се чудите кое е толкова успешно в тази игра, това са многото нива, многото цветове топки и вътрешният глас, който ще ви повтаря, че не може да ви надхитри компютър.

Режимите на игра са за удоволствие и за време. Трудността се увеличава с всяко следващо ниво и отвори, през които текат цветни топки. В един момент ще установите, че не можете да смогвате да въртите жабата достатъчно бързо.

Тайната на успеха се крие в това да затапвате т.нар. gaps (дупки между топките) с топчета от един цвят. Поставени в двата края на gap-а, те връщат цялата цветна върволица назад и ви печелят време. Разбира се, има бонуси като мерник, бомба и бонус време. И точки, естествено.

Ако се чудите дали имате възвишена цел като спасяването на света, всъщност трябва да победите един зъл южноамерикански бог и да отлетите в космоса.

Rocket Mania

Вероятно си спомняте древната игра с водопроводните тръби, които трябва да свържете с края на екрана. Rocket Mania е интерпретация на този тип разцъквания, само че тук трябва да свържете десетина клечки кибрит с десетина фойерверки. Фитилите са с разнообразни бомби, с прикачени скъпоценни камъни към тях, с бомби, с разръфан край... Увеселителните ракети се превръщат във все по-бомбастични с всяко следващо ниво, а вие печелите титли. Те варират от пеленаче и стигат до екзотични азиатски индиански имена, като „Посветен в тайните на огнения лотос”. По-забавният елемент е един китайски дракон, който ви напътства с доста особен акцент.

За щастие и тук авторите от PopCap дават възможност да избирате в зависимост от настроението си. Можете да играете с ограничен брой клечки кибри („умният” режим) или да изстрелвате фойерверки, докато изгрее слънцето и изгорят червените фенери. Хубавото на RocketMania е, че изисква максимална концентрация и в един момент – бързина на ръката. Смущаващото е, че някои от ракетите са откровено фалически с големите си розови глави.


Допадна ли ви този материал? (9) (1) 7677 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (17) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.