Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Bedtime Stories (2008) (ревю) - Адам Шанкман, Мат Лопес, Тим Хърлихи, Комедия, Адам Сандлър, Гай Пиърс, Кармен Електра, Кери Ръсел,
Bedtime Stories (2008)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 07 януари 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Приказки за лека нощ (2008)

След онзи умопомрачителен мозъчен геноцид под кодовото название "Зохан", на Адам Сандлър му беше просто време да се впусне в някоя по-свястна комедия. Е, "Приказки за лека нощ" едва ли е най-запомнящото се заглавие както в жанра, така и в неговата собствена биография, но все пак е с една идея по-прилична.

Сюжетът се завърта около хотелското момче за всичко Скитър (Сандлър) - който по някакво невероятно стечение на обстоятелствата този път не е абсолютно и тотално пропаднал загубеняк, а само до известна степен - и който всъщност е своеобразен наследник по силата на обещанието на местен хотел, отдавна погълнат от голяма верига. И покрай всичките дребни щуротийки, свързани с бизнеса, неочаквано му се налага да се грижи, пък било то и за седмица, за малките си племенници - работа, от която си няма и понятие. Но явно е свързана с приказки. А те... понякога се сбъдват.

Въпреки че честно казано филмът не блести с нищо особено и по никакъв начин, и трудно би заслужил определения от типа на "забавлението е гарантирано", "Приказки за лека нощ" е почти изненадващо свеж. Без някакви цветисти лафове, маймунджулъци от страна на Сандлър и останалия актьорски състав или забележителни ефекти, като комедия успява да разкаже с добра доза хумор всъщност най-старата от всички приказни истории - онази, че за да получиш нещо добро, трябва да извършиш същото, ако ли не и малко повече.

Иначе, из не съвсем краткия списък участници се срещат доста познати имена, но ми е трудно да отделя някой, особено когато дори главната атракция е относително посредствена в изпълнението си. А същото може да се каже и за музикалното, и за визуалното оформление, за които наистина няма нужда от допълнителни подробности. Което не пречи обаче "Приказки за лека нощ" да е приятна разтуха в по-скучен момент.

Във всички случаи, явно ще има още да почакаме от американския комик нещо наистина добро, но пък ако има някоя черта, която му е силно характерна, то това е продуктивността - следващият му филм вече е в пост-продукционния си етап и се очаква на екран в началото на лятото. Кой знае, може пък точно той да е правилното попадение.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3628 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.