Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Burn After Reading (2008) (ревю) - Джоуел Коен, Итън Коен, Комедия, Брад Пит, Джон Малкович, Джордж Клуни, Елизабет Марвъл, Тилда Суинт
Burn After Reading (2008)

Поредици: Златен Глобус 2009

Автор: Ангел Генчев, събота, 06 декември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

"Изгори след прочитане" (2008)

Още при първия поглед към режисьорското дуо и актьорския състав ми просветна, че може би този филм ще си заслужава гледането. И наистина - стройното трио Джон Малкович, Джордж Клуни и Брад Пит, под диригентската палка на братята Коен... Какво ли още може дори теоретично да му трябва на човек? О, да, мисля че се досещам. Див шпионски шарж и удоволствието да ги гледаш как се правят на пълни кретени. Е, с този филм едва ли отново ще подгонят академичните награди, но пък овациите на публиката са им повече от гарантирани.

Вкратце, неиздадените мемоари на вече бившия и дълбоко спиртосан завеждащ Балканския отдел на ЦРУ Озбърн Кокс (Малкович) попадат в грешните ръце на чифт фитнес-инструктори с лицата на Франсес МакДормънд и особено закъсалия на горния етаж персонаж на Брад Пит. Същевременно, цялата история се оплита в трудно проследима мрежа от флиртове и афери, включващи застаряващия Казанова и бивш охранител Хари (Клуни), мисис Кокс (Тилда Суинтън), и окончателно отива по дяволите, веднъж щом нещата опират до изнудване и достигат до по-заинтересовани уши.

Започна да звучи малко като сценарий на Тарантино, но всъщност не е. Освен, че е тотално безсмислен, "Изгори след прочитане" е и една от най-лудите комедии, излизали напоследък по широкия екран, принуждаваща те да се хилиш без спирачки в продължение на час и половина, и дори оставяйки ти избор на какво точно да се забавляваш - на идиотските герои с твърде добре познати физиономии, на безумния на места диалог, на абсурдните ситуации, които следват през глава... или на всичките наведнъж.

Така че всичко, което му трябва на човек е тук, при това направено с финес. Един от малкото филми, които дори само заради една единствена сцена могат да те накарат да направиш пълен кръг пред киносалона и да влезнеш отново за още една доза смях. Или с две думи - идеалната комедия за повдигане на настроението не само по празниците, ами във всеки един момент, в който човек иска да се откъсне малко от действителността и да си вземе отпуска в измерението на неподправените пародии от най-висока проба.


Допадна ли ви този материал? (11) (2) 4550 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.