Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Madagascar: Escape 2 Africa (2008) (ревю) - Ерик Дарнел, Том МакГрат, Итън Коен, Анимация, Комедия, Пародия, Алек Болдуин, Бен Стилър, Дейвид Шу
Madagascar: Escape 2 Africa (2008)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 19 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Мадагаскар 2 (2008)

Преди три години, "Мадагаскар" мина по екраните като просто поредната от нароилите се анимации, при това не особено запомняща се - изключая, разбира се, култовите пингвини, които си заслужиха дори собствено, късо коледно филмче. И наистина - беше приятен за окото, общо взето забавен, но като че ли с това се изчерпваха всичките му достойнства.

Днес вече си говорим за "Мадагаскар 2", и макар и взети като цяло разликите да не са толкова големи, продължението бележи определен напредък, като най-силно се забелязва наличието все пак на някакъв сюжет. Естествено, в духа на фамилните анимации, сценаристите не са сътворили невиждан досега брилянт. За по-малките зрители, историята се върти около семейството, любовта, приятелството и тези три неща. За попорастналите киноманиаци от своя страна е обвита във фина обвивка от хумор и доста тънка пародия на популярни телевизионни и широкоекранни филми от близкото и по-архивно минало, та чак до днешни дни - от "Цар Лъв", през "Стар Трек" (ако още се съмнявате кой точно шкипер наподобява Шкиперът, трябва само да се върнете назад във времето към поотминалата 1966 г.), неизбежният "Терминатор", та чак до "Lost" и мафиотските ленти - така че всекиму по нещо, за да няма недоволни.

Действието този път се пренася насред континентална Африка, след относително нескопосан опит на лъва Алекс и компания - с помощта, разбира се, на спецпингвините - да се завърне в нюйоркската джунгла. Съвсем неочаквано, обаче, това води до среща с отдавна загубеното му семейство и - вече напълно очаквано - до нови неприятности. А последното, нормално, продължава до самия щастлив финал.

Актьорският състав като цяло си е същият, начело с Бен Стилър и Крис Рок, като бъзикчийско само по себе си е и включването на Алек Болдуин в толкова привичната му роля на бабанка-загубеняк. Рисунъкът на персонажите също не е променен - леко ръбат, но в никакъв случай грозен - за сметка на което с африканските пейзажи и масовите сцени аниматорите са свършили наистина добра работа, и като цяло "Мадагаскар 2" отново е наслада за окото.

При все това, и при все приятния час и половина, прекаран с него, силно се надявам да не се планира трета част - или поне тя наистина да е посветена на пингвините, тъй като макар и по-добър, и вторият филм е доста далеч от графата забележителен. Но за забавна времегубка е перфектен, и едва ли ще съжалявате за отделеното му време.


Допадна ли ви този материал? (9) (1) 4105 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.