Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Apocalyptic Visions - Leave None Living (2008) (ревю) - Дет метъл, Apocalyptic Visions, Нови албуми
Apocalyptic Visions - Leave None Living (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, петък, 07 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Apocalyptic Visions - Leave None Living
Deathgasm Records, 2008

Line-up:
War (Sam Cuadra) - Vocals, Guitar
Pestilence (Carey Brewer) - Vocals, Bass
Plague - Drums (Cory Brewer)
Famine (Dan Klein) - Guitar

Track list:
1. Leave None Living; 2. All Shall Fall; 3. Move and Appear; 4. Destruction Ritual; 5. Warship; 6. Abyssal Plains; 7. Eight Arms; 8. Enemy; 9. Extinction Level Event ; 10. Erase the Earth ; 11. Tearing Heaven Out of the Sky ; 12. Magnificent Descent to the Infernal Chambers of Hell ; 13. Ceratathoa Imbricita ; 14. Tambores De Guerra ; 15. Parasite Rex ; 16. I Want You Dead ; 17. Funeral Furnace

Седемнадесет парчета концептуален албум за чудовища убийци. Звучи като клише в екстремната музика, и още повече за дет метъла в частност, но ако трябва да бъдем сериозни – далеч не е. Даже на пръстите на едната ми ръка се броят качествено направените тави с подобна конструкция. Е, може би вече трябва да добавя още една, защото набъбнаха с „Leave None Living” на Apocalyptic Visions.

Изключително ми е странно, че подобна продукция излиза под лейбъла на самиздат. Силно се съмнявам, че момчетата от Атланта, Джорджия не са могли да намерят някой да ги продуцира, имайки предвид спецификата на американския пазар и качеството на всичко – от обложката, през картинката до музиката. Но явно наистина в лозунга „мразим ви”, с който са се окичили има нещо вярно. Или поне не им пука дали някой ще ги слуша или няма. Е, за тяхно нещастие, може би, метъл феновете бързо надушват откъде духа вятъра и макар да се класираха като изненада, ще им е трудно дълго да пребивават под земята. В ъндърграунда - ако трябва да използваме приетия термин.

Още в началото трябва да се уточни, че макар да са доста повлияни от групи като Deicide, Vital Remains и може би донякъде Defecation, музиката им е достатъчно тяхна, за да си заслужава. Песни като „Leave None Living” например е страхотна демонстрация на различни тъмни и изпълнени с насилие стилове – от дет, през грайнд та дори до блек на места. И всичко това без да звучи като бълвоч. Всъщност грайнд елементи можем да чуем и в „Erase The Earth” - всъщност дори не елементи, ами най-чиста проба представител на стила. Но затова пък когато стигаме до Tearing Heaven Out Of The Sky спокойно можем да паднем от стола. Освен, че е изключително здрава, пълна с болка и агресия на места, чуваме елементи от епичния прогресив и вездесъщия блек.

Иначе казано, безименните момчета от Apocalyptic Visions правят това, което всеки, който иска да бъде оригинален и уникален трябва да постигне. И то без да оригиналничат – пленявайки с разнообразие но без да се отклоняват от правата вяра, без да досадят и без да отблъснат ядрото от фенове на стила, в който творят. Освен това в китарно отношение албумът разкрива завидно майсторство, барабаните играят водеща роля на доста места.

Споменавайки ударните, няма как да не стигнем до Ceratathoa Imbricita, където чуваме перкусиите на вожда на фона на монотонен, изпълнен с болка напев, и ритмична китара допълваща всичко това до великолепно аутро. Което се влива в Tambores De Guerra, където продължаваме да танцуваме около огъня с атмосферичен напев. И така цели четири минути, при това далеч не досадни или скучни, а хипнотизиращи и зомбиращи. След което следва удар с чук и гмуркане в дълбините на drop D китарите и особено тежкия дет метъл.

Изобщо изненадите са навсякъде в „Leave None Living”. И въпреки, че човек очаква за десетина песни да свикне с тях, те продължават да изникват от странни и различни места. Като например в „I Want You Dead”. Толкова много неща в една песен рядко можете да чуете. „Племенни” ударни, епични и атмосферни клавирни, мелодични китарни рифове, дет метъл и изключителен присъщ на стила вокал. Цялата тази галимация звучи абсурдно написана така, но далеч не е, когато я слушаш.

Накратко – великолепен аблум, който си заслужава да се чуе от почитателите на екстремните метъл стилове, както и от всеки, който е в настроение за малко добре направени странни експерименти. И колкото и да не им пука на Apocalyptic Visions, дали ги слушаме или не, всеки, който е чул „Leave None Living” ще остане на първия вариант. Или просто екстремната метъл сцена не е за него.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 2991 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.