Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Mirrors (2008) (ревю) - Александър Ажа, Грегори Левасьор, Трилър, Ужаси, Ейми Смарт, Ерика Глук, Камерън Бойс, Кийфър Съдърл
Mirrors (2008)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 03 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Огледала (2008)

Фабулата с отмъстителните духове далеч не е нова за почитателите на филмите на ужаса, но това съвсем не и пречи да се появява по екраните отново и отново. Има, разбира се, и нещо друго - тя поне оставя доста широко поле за изява на фантазията на сценаристите при съпътстващите я истории, и въпреки че като движещ елемент се е клиширала, всъщност гарантира доста прилично разнообразие на сюжетите, където се появява.

В случая, потърпевшо се оказва бившето семейство на бившето ченге с не особено образцово минало Бен Карсън - в ролята позабравения напоследък поне що се отнася до широкия екран Кийфър Съдърланд - а "Огледала" сам по себе си всъщност е поредният римейк на далекоизточна продукция за вкуса западната аудитория (корейският "Into the Mirror", от 2003 г.). Тази практика като че ли започва да пуска все по-дълбоки корени, и може би не е особена изненада, че тандемът сценарист-режисьор в лицето на Александър Ажа и Грегори Левасьор отново е френски.

Последното естествено е поставило своя специфичен отпечатък, и няколкото сцени на насилие са откровено брутални и натурално гадни, но ако оставим тях настрана, филмът се превръща в сравнително напрегнат, макар и психарски трилър. Наистина, в това отношение не блести чак с кой знае какви неочаквани обрати, но развитието на историята държи зрителя на нокти до самия край, а и "Огледала" все пак е отпървом филм на ужасите.

На помощ на Съдърланд-младши тук се притичат не особено познати лица, но въпреки това във всяко техническо отношение филмът е на доста високо ниво - даже бих казал на малко по-високо, отколкото очаквах. Трябва да призная обаче, че сто и десет минути ми дойдоха леко в повече и имаше моменти, в които ми се искаше действието на екрана да се развива малко по-бързо и динамично. Но това вероятно е повече до зрител, така че не бих го определил като особен недостатък. Всъщност, уверен съм, че на почитателите на жанра "Огледала" ще допадне, при това далеч не само на най-заклетите.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 4084 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.