Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Frontiere(s) (2007) (ревю) - Ксавие Генс, Ужаси, Давид Сарасино, Карина Теста, Орелиен Вийк, Патрик Лигарде, "Граници", Европейск
Frontiere(s) (2007)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 03 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Граници (2007)

Никога не съм криел силните си симпатии към френското кино, но от друга страна обикновено именно французите са онези, които ме хвърлят в най-голямо кино-недоумение. По някакъв начин съумяват, едновременно със сериозните си и солидни продукции, да изкарват и неща като "Граници", в които - ако въобще има някакъв - смисълът трябва да се търси с микроскоп, тълковен речник, свещ и камбана.

Наистина, подобно е положението най-често при експерименталните жанрове - а в тази насока френски филми с лопата да ги ринеш - но настоящият специално по никакъв критерий не се нарежда сред тях. Ако има някакъв лозунг, който мимолетно издига, той ще да е против неонацизма и расовото напрежение. И може би - но само може би - предвид факта, че Франция е многонационална страна, където вълненията са сравнително регулярно явление, има някакъв съвсем бегъл политически елемент.

Всичко това обаче е обвито в около час и половина отвратителна месомелачка, която без никакво колебание може да се подреди по достойнство сред най-гнусните в жанра, предхождани от двайсет и няколко по-кротки минути, които за съжаление освен да очертаят границите на мястото на действието като че ли не вършат друга работа.

Да говорим за актьорско присъствие ще е малко безсмислено, въпреки че Карина Теста е изключително чаровна млада актриса - просто това не е филмът, в който да покаже и качества. При все това, актьорският състав си свършва работата, доколкото сценария му позволява. Ефектите също са на ниво - ако си падате по кървища и гадории, разбира се, а и не бива да забравяме, че французите са доста повече натуралисти, отколкото колегите си отвъд океана. Единствено звуковото оформление е малко невзрачно, но то не е и нужно да предизвиква някакво особено напрежение.

Честно казано изпитвам леко съмнение, че и на любителите на кървавите ужаси този може да дойде малко в повече, но все пак те може би биха могли да го понесат. Определения като драма и трилър обаче са му доста далечни, и за всички останали не бих оставил горещата си препоръка.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3823 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.