Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Si j'etais toi (2007) (ревю) - Венсан Касел, Драма, Романтика, Дейвид Духовни, Лили Тейлър, Оливия Търлби, "На твое място", Европей
Si j'etais toi (2007)

Автор: Ангел Генчев, вторник, 28 октомври 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

На твое място (2007)

Макар и да не е дебют за чаровника Венсан Касел на режисьорския пулт, "На твое място" е все пак първата му по-мащабна продукция от тази позиция. За сметка на това обаче, тя е под крилото на маестрото на френското кино Люк Бесон, а човек трудно може да се сети за по-добър модел за подражание от самия него.

Безспорно, историята не е невероятно оригинална, макар и идейна. Виждали сме преминаване на съзнанието в друго тяло неведнъж, а тук дори става дума за свободна адаптация на японски филм за европейския вкус - "Himitsu" от 1999 г. Но това цялото по никакъв начин не му вреди. Сюжетът всъщност така или иначе клони повече към драматичната си и романтична част, докато фантастичната жилка е по-скоро отправна точка.

Съвсем накратко, пътен инцидент довежда майка и дъщеря до състояние на кома. Когато щерката се връща в съзнание обаче, оказва се, че тялото и е обладано от духа на предалата Богу дух майка, която трябва не само да се изправи пред предизвикателствата в живота на модерния тийнейждър, но и да се пребори с хаоса, настъпващ в иначе досега съвсем нормалното и семейно битие.

Дейвид Духовни - в ролята на главата на семейството - заслужава адмирации за поредната си силна роля извън амплоато на агент Мълдър, като напоследък сякаш е намерил най-подходящата си ниша. Овациите обаче обира подрастващата актриса Оливия Търлби, за която това е реално и дебют на голям екран. Или поне във водеща роля, ако изключим епизодичните и появи в няколко досегашни продукции, сред които и нашумелия неотдавна "Джуно".

И като цяло, малко комичен, малко романтичен - доста драматичен - "На твое място" е доста приятен филм за хубав есенен следобед, без обаче да претендира за кой знае какви висини. А и Венсан Касел дава заявка да бъде не по-лош режисьор, отколкото актьор, което също е добър повод да му хвърлите едно око.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 3438 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.