Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Motorhead - Motorizer (2008) (ревю) - Хеви метъл, Motorhead, Нови албуми
Motorhead - Motorizer (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, петък, 10 октомври 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Motorhead - Motorizer
Steamhammer/SPV, 2008

Line up:

Lemmy - бас китари, вокали
Phil Campbell - китари
Mikkey Dee - барабани

Tracklist:

1. Runaround Man; 2. Teach You How to Sing the Blues; 3. When the Eagle Screams; 4. Rock Out; 5. One Short Life; 6. Buried Alive; 7. English Rose; 7. Back on the Chain; 8. Heroes; 9. Time Is Right; 10. The Thousand Names of God

Излизането на нов албум на Motorhead откъдето и да го погледнеш си е събитие. Още повече, че от последните им албуми има три на ниво, абсолютно достойно за реномето на групата, за разлика от някои други метъл динозаври, които продължават да затъват в блатото на посредствеността. Иначе казано, лондончаните ни зарадваха с поредната си добра тава, доказвайки че изобщо не е задължително творческото вдъхновение да вехне през... десетилетията.

Motorizer като звучене много напомня на хитови албуми като Overkill и Ace Of Spades. Звученето е по-пънкарско, дори бих казал по-ъндърграунд, ефект очевидно търсен целенасочено - все пак, предполагам, за последните 33 години на сцена Леми & ко. са понатрупали парици за продукция с какъвто искат саунд.

Влизаме в албума с Runaround Man, буквално извадена от архивите, изчеткана, изтупана и поднесена с финес, за кеф на феновете. Скорост, звучене ни настройват за предстоящото. Още при следващото парче обаче виждаме, че Motorhead нямат намерение да ни оставят да скучаем, променят темпото и стила и ни учат как се прави блус с „Teach You How To Sing The Blues”. Блусарското звучене продължава с ода за мъж, жена и въоръжени сили – „When The Eagle Cries”, която в комбинация с предишната комай ще се нареди измежду любимите ми песни за междуградско шофиране.

„Ace Of Spades”! Не, шегувам се, но дори в майтапа има доза истина. „Rock Out” носи същото усещане, което и споменатата, като бързина, звук е едно безразсъдно парче, на което човек става да куфее, па дори и да го мори грипът като моя милост докато го слушах. Добре, че дойде малко по-фънкарската „One Short Life”, която с ритмичното си тежко, басово звучене открехва портата за да видим третото лице на албума.

„Buried Alive” ни връща в добрите стари традиции на метъла, ала-Motorhead. Абсолютна забивка в духа на най-доброто правено някога от бандата. Следва някак весело започващата, и забавно звучаща „English Rose”, представител на онова, което нарекохме третото лице на тавата, което тя заедно с идващата подир нея „Back On The Chain” оформят и завършват.

А точката слага „Heroes”. Една различна песен. Започва зловещо, за да ни разкрие една епична и героична сага характеризираща се с тежко звучене, бавно темпо. След като ни заредиха с тъга по падналите другари времето е точно за „Time Is Right” – един от ритмичните тракове в албума, закриващ и тази тематична линия и откриващ пътя за la grande finale.

А той идва с „The Thousand Names Of God”, песен с леко полит-привкус, включена в сетлиста на последното турне на Motorhead, която при това действително си залужава да се чуе наживо. Парче, което някак ме праща в миналото, с тежест напомняща Nazareth. Добавете страхотната китара на Фил Кембъл и щипка от добре познатия „избушен” вокал на дядо Леми и получавате същински кеф в концентриран вид.

Малко drop D, доста традиция и познатото звучене, пипнато достатъчно, че да звучи ново и оригинално. Стилови и темпови промени през цялото време и какво му трябва още на човек – „Motorizer” просто си заслужава. Дори само заради споменатата в началото добра демонстрация „че то можело” и от древни антики да очакваме добра продукция.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 4283 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (8) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.