Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Сезонна чистка в гардероба (статия) - Забавно, Мода, Сезони
Сезонна чистка в гардероба

Автор: Ива Коевска, сряда, 08 октомври 2008.

Публикувано в Статии :: Други; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Есента е онзи сезон, когато вадим зимните дрехи и ги настаняваме на мястото на летните. Тениските и късите панталони потъват в най-долните рафтове, а пуловерите изскачат на преден план. Това обаче е и най-подходящото време да изхвърлиш малките си мръсни тайни, заедно със старите дрехи и да си освободиш място за свеж въздух. Въпросът обаче обикновено се корени в това да преодолееш сантименталността си и да изхвърлиш миналото. Откъде да започнем?

Скъсаното не носи щастие

Всичко съдрано и оръфано, освен ако не е връх на модата и не е току що излязло от ръцете на дизайнера, трябва да потегли с бодра крачка към кофата. Разбира се, тениската на бившето гадже, която е цялата на дупка от цигари, има сантиментална стойност. И онези дънки с кокетната цепка на сгъвката на задника също са много ефектни, но... И онзи пуловер, който ти оплете баба... И... И гардеробът се пълни с неща, които едва ли ще посмееш да облечеш, или за които се сещаш, когато всичко друго е за пране.

Златното правило

То в общи линии гласи: „Не си ли го обличал от година, време му е да заминава.” Разбира се, има дрехи, които обличаме в редки случаи – предназначени за Хелоуин, свръхофициални коктейлни облекла и т.н. Има и дрехи, които не излизат от мода, или чакаме да се върнат на мода. Но в крайна сметка, ако нещо вече не ти харесва и дълбоко се съмняваш, че някога в живота си ще го облечеш, май е време да потегли в небитието.

„Мама ми го подари”

Дори английската кралица да го е купила, ако не ти харесва – отърви се от него. По странно стечение на обстоятелствата гардеробите се пълнят с подаръци от други хора – тук шал, там някоя блузка, която някой добронамерен тип е решил, че ти подхожда. Ти кимваш, приемаш подаръка и го забутваш на дъното на гардероба. Че го забутваш и в ъгълчето на съзнанието си. Такива дрехи се задържат в гардероба, само ако лично присъстваш на купуването и си ги избираш сам.

Без сантименталност

Това е сякаш най-трудно – да се поровиш из гардероба си с очите на здравия разум. Истината е, че с всяка дреха изхвърляш нещо от себе си и от живота си. Възможно е с една чистка в гардероба да изчистиш цял период от живота си. Е, това не винаги е най-лошият вариант, защото едва ли има нещо по-хубаво от свежото начало, което не ухае на нафталин.


Допадна ли ви този материал? (19) (1) 5607 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (11) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.