Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Death at a Funeral (2007) (ревю) - Франк Оз, Дийн Крейг, Комедия, Алън Тъдик, Анди Нимън, Дейзи Донован, Крис Маршъл, Матю МакФадън, Юъ
Death at a Funeral (2007)

Автор: Ангел Генчев, петък, 03 октомври 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Смърт по време на погребение (2007)

Тези луди, луди британци. Трябва ли една комедия да е наистина щура и ненормална, винаги можеш да разчиташ на тях. А "Смърт по време на погребение" е повече от успех в тази посока.

Като всяко погребение и тук в началото бе ковчегът. После дойдоха опечалените - млада английска двойка на прага на съвместния си живот, към която постепенно се присъединява цяла галерия от странни птици, гарнирана с още по-странни. И докато историята започва едва ли не невинно и безобидно, неусетно скоро зрителят започва да усеща първия полъх на назряващата буря от неудобни ситуации.

За нея безспорно допринася и обстановката. Както и събирането на едно място на всевъзможни близки или не толкова роднини и познати, всеки със своята присъща лудост и - естествено - с неизгладените или позабравени търкания и взаимоотшения. Но когато вече се замесват наркотици, секс и - като за черта - изнудване, положението става сериозно и неудържимо. Не чак дотам наистина, че да избегне неизбежното - щастливата развръзка - но пораждащо цяла градушка, кое от кое по-идиотски положения.

Ако трябва и да сме коректни, все пак "Смърт по време на погребение" е копродукция с участието на Обединеното кралство, САЩ, Германия и Холандия. Същевременно, актьорският състав е масово английски - събрани са доста познати физиономии от младата генерация британски изпълнители, начело с неотразимия тук Матю МакФадън. Той обаче съвсем не заслужава едноличното отличие - не по-малко добри думи могат да се кажат за Анди Нимън, Юън Бремнър, Дейзи Донован, Алън Тюдик, Крис Маршъл, и въобще цялото сборище малко или повече откачени персонажи, в чиито роли някой се превъплъщава.

Самото действие също се развива на Острова, което добавя нюанса на присъщата му визия и атмосфера - пасторални картини, известен снобизъм, специфични мутри и пиперлив език и хумор. А хуморът е не просто характерен, но като че ли изваден от христоматия на най-добрите постижения на местната школа. И няма да си пречупя езика да допълня, че като комедия, "Смърт по време на погребение" бих наредил сред най-добрите представители на жанра, излезли през последните години.


Допадна ли ви този материал? (6) (1) 4452 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.