Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Chasseurs de dragons (2008) (ревю) - Артур Куак, Гийом Ивернел, Фредерик Леноар, Анимация, Приключенски, Венсан Линдон, Мари Дрион, Патри
Chasseurs de dragons (2008)

Автор: Любен Загорчев - LifeJoker, събота, 20 септември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

"Ловци на дракони" (2008)

Лиан-чу и Гуиздо са хора с опасна професия. Те скитат из един сюрреализъм, какъвто, честно, не можех да си представя и спасяват цели села от драконовата напаст. Е, може би не са най-добрите в своята област, може би дори не са от добрите, но пък взимат евтино и си вършат работата съвестно, особено, когато ги помоли едно толкова мило и безпомощно момиченце като Зоуи.

На кратко, “Ловци на дракони” е популярен френски анимационен сериал, разпрострял се върху петдесет и един епизода в два сезона и фокусиран върху приключенията на гореспоменатите двама и домашният им пекинезоподобен дракон Хектор. От тях Лиан-чу е съсредоточил мускулите и доброто сърце, докато в Гуиздо се намира комерсиализъм в излишък и по някакъв начин се предполага той да е мозъкът на операциите.

Вселената, в която се развива действието е забавна, цветна и както споменах, сюрреалистична. Още по-цветни и забавни са драконите, каквито, повярвайте, не сте виждали никъде другаде. Стилът на анимацията е силно карикатурен.

Освен, че е адаптиран и на комикс, тази част от сагата, която е нарочена да набере световна популярност е пълнометражния филм, за който основно става въпрос, най-малкото защото е правен и с дублаж на английски език. Къде обаче се намира “Ловци на дракони” в световния анимационен пъзел?

Макар да се приближава донякъде до “Ледена епоха” като забавност, му липсва тънкия хумор на “Hoodwinked”, а е много далеч от драматизма на “Уол-и”, поради което смело можем да го наречем комедия. На моменти остроумна, на моменти дори тъжна, но гарантирано забавление. От анимацията едва ли можем да се оплакваме, понеже безпроблемно си е достигнала необходимото съвременно ниво, но истинското достойнство на филма, според мен, си остава в сюрреализма.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 13222 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (9) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.