Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Hell Ride (2008) (ревю) - Лари Бишъп, Екшън, Вини Джоунс, Денис Хопър, Ерик Балфур, Леонор Варела, Майкъл Медсън, "Адско пътув
Hell Ride (2008)

Автор: Любен Загорчев - LifeJoker, вторник, 02 септември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Кой е последният филм за рокери, който сте гледали? Дай да видим. Имаше един, и още един, ама не мога да се сетя имената. А, и един друг с Джак Никълсън - "Easy Rider", ама той е сниман десетилетие преди да се родя. Всъщност, "Следата на сянката" не беше лош, с Чарли Шийн. Да. Е, Hell ride носи много, ама много от гореспоменатата класика. Само дето не е толкова сложен сюжетно.

Навремето, когато се снимал "Kill Bill 2", Лари Бишъп и Майкъл Медсън се срещнали, харесали се, и решили да снимат заедно филм за рокери. Тропнете и един Куентин Тарантино като изпълнителен продуцент и ще разберете къде е първият проблем на този филм – безсмисленото насилие. Не, че светът, в който живеем, не е супер гаден и кървав, но когато това е използвано като похват, за да се печели внимание, става тъпо. Такъв е и "Hell Ride".

Сюжет на практика няма. Невероятно неугледният Пистолеро (Бишъп), отпуснатият като бременен кит Джентълмен (Медсън) и напъпилият южняшки ерген Команчи (Ерик Балфур) от рокерския клуб "Победителите" тръгват да отмъщават за убийството на някаква мацка преди трийсет години на враждебно-настроените "666". Основната цел в пукотевицата е Били Уингс (Вини Джоунс), гадно-изглеждащ рокер, стрелящ с харпун.

Това, което е смущаващо е стерилитетът на средата. Сякаш целият американски среден запад е населен единствено с рокери, бивши рокери, съдържатели на барове и публични домове, и леки момичета. Това разбира се дава възможност на нашите герои да се избиват на воля, без да им се пречкат някакви си цивилни, но и значително допринася за чувството у зрителя, че в бюджета просто не е имало достатъчно пари за статисти.

Следващата изненадваща роля е тази на Леонор Варела, която се появява периодично с изпъкнали през тениската женски прелести, яхнала мощен син мотор със завтъкнат кой знае защо лък и колчан стрели, и прелъстява нашето главно геройче (Пистолеро), на което пък той изобщо не се връзва. Сигурно затова без малко да го убие.

Е, с това филмът се изчерпва. Две банди рокери се избиват взаимно и толкова. Забавно е, все пак, макар Майкъл Медсън да изглеждаше много по-добре, преди доста години, в ролята на Блъд, а останалите двама да имат най-убитите физиономии, които Холивуд е виждал. Малко е преувеличен криминалният капацитет на мотоциклетните клубове (MC), тук-там тотално се губи мотивацията на героите, но все пак се забелязва и субкултурна коректност. Например, униформите са изпипани по всички правила на изкуството и носят знака 1%, името на клуба и емблемата. Забелязва се също, че докато старото поколение рокери карат преимуществено “Индиан”, новите залагат на преработени “Харлита”.

В заключение, това не е най-лошия филм, който можете да гледате. Той обаче е най-лошият филм за рокери, независимо че едновременно с това е и най-зрелищният сниман някога. И аз лично смятам да стоя надалеч всеки следващ път, когато имената на Куентин Тарантино и Майкъл Медсън са замесени.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 4913 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.