Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: The Scorpion King 2 (2008) (ревю) - Ръсел Мълкей, Рандъл МакКормик, Екшън, Приключенски, Фентъзи, Карън Дейвид, Майкъл Копон, Саймън Куо
The Scorpion King 2 (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, сряда, 13 август 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Кралят на скорпионите 2 (2008)

Още от началото искам да уточня, втората част на "Кралят на скорпионите" има точно толкова общо с първата, колкото Джек Лондон с град Лондон. Иначе казано - очевидно създателите са решили, че вместо да се хвърлят пари за реклама на ново заглавие, може да се използва старото. Тъй де, има скорпиони, има крал - защо не. Което далеч не прави филма лош - даже напротив. Лентата е приятна за гледане, приключението е любопитно, има забавни лафове и сцени, иначе казано – една добра комбинация за една добра времегубка. Просто трябваше да се казва по друг начин.

Сценаристите са подходили по отработената схема - някой исторически факт, малко митологични персонажи – поочукани, за да служат на действието – и забавлението е факт. Особено когато са заложили на динамиката на действието, малко ефекти и, като цяло, повече зрелище за окото, отколкото дъвка за ума. Наистина, в някои случаи това би могло да бъде изключително дразнещо, особено ако окичиш продукцията с ловкото "базиран на", но, когато няма дори капка претенция за достоверност, нещата са съвсем различни.

Сюжетът не е нещо ново - борбата между доброто и злото, задвижвана от желанието за справедлива мъст. Естествено, доброто е лишено от онова могъщество, което да му позволи лесно да победи, така че се налага да се подсили с някой и друг артефакт. Гарнирайте го с малко кьотек, размахване на мечове и размяна на остроумни реплики, добавете красива девойка и леко алчен книжник, които допринасят към пъстрата палитра, използвана в умерени дози, но с достатъчно вкус, и ще получите сценария.

"Кралят на скорпионите 2" няма да ви предложи особено емоционално изживяване, нито ще ви накара да се замислите предълбоко за смисъла на живота, вселената и всичко останало. Но ще ви позабавлява някой друг час, ще ви отпусне, дори разсмее на места, а както знаем, всеки има нужда и от такива моменти. Така че, ако имате свободно време и нямате в какво да го инвестирате, спокойно можете го използвате за близка среща с мистериозния и колоритен античен свят на тази лента.


Допадна ли ви този материал? (6) (0) 4620 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.