Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) (ревю) - Роб Коен, Алфред Гог, Майлс Милър, Комедия, Приключенски, Фентъзи, Брендън Фрейзър, Джет Ли, Джон Ха
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 04 август 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Мумията: Гробницата на Императора Дракон (2008)

Колко странно - третата част на Мумията носи много повече от духа на Индиана Джоунс, отколкото... неговата собствена четвърта, а пък сравнението между тях е някак неизбежно, особено на фона на близката им по време поява на екраните. Което резонно предизвиква въпроса, дали пък дядо Харисън не трябваше да си кротува на стари години, все пак? Да - за любителя на поредицата, на жанра дори, Инди е култ в много отношения, но пък "Гробницата на Императора Дракон" честно казано го засенчва до голяма степен по всеки един възможен параграф.

На практика, на този филм всичко му е на правилното място. Комичните ситуации се редуват през глава, а за да не останат и съвсем откъснато от предишните филми, се пласират в комплект с доста удачен и кадърен автошарж. Но дори и извън него диалога си го бива не по-малко, превръщайки почти всяка следваща размяна на реплики в лаф от някакъв калибър, за удоволствие на ухото на зрителя. За сметка на това, пък, филмът е консистентен, при това протичайки с някаква постоянна, бясна динамика - калабалък от скоростни преследвания, пищна мистика, единоборства и крупни батални сцени, без да забравяме йети и перфектните в случая специални ефекти.

Дори и сюжетът е на прилично ниво, и макар че съвсем наскоро излезе пък друга бегла заигравка с легендата за Глинената армия - била тя и като Златна - далекоизточният мотив определено се радва на добър интерес, стига да е използван достатъчно уместно. В крайна сметка, екзотиката си е екзотика.

Нещо повече, добри думи заслужава и актьорския състав. Семейното трио баща-майка-син О'Конъл изглежда доста по-жизнено от онова на Джоунсови, къде заради бъзиците, къде просто заради добрата игра на Брендън Фрейзър, Мария Бело - заместваща тук Рейчъл Уайз - и Люк Форд. А същото важи в не по-малка степен и за останалите, съпътстващи ги наоколо персонажи, начело с вечния злодей Джет Ли, естествено в ролята на Императора.

Макар и обикновено да си признаваме с малко или повече желание, че всяко поредно продължение съсипва все повече произволно избраната серия, "Мумията: Гробницата на Императора Дракон" се нарежда сред големите изключения, потвърждаващи правилото. И особено в това хубаво лятно време ще бъде същински пропуск да не му отдадете нужните два часа и просто да се позабавлявате.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 4338 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (12) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.