Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Pathology (2008) (ревю) - Марк Шьолерман, Брайън Тейлър, Марк Невелдин, Трилър, Ужаси, Алиша Милано, Джон де Ланси, Джони Уиту
Pathology (2008)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 14 юли 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка


Also published in English [click here]

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Патология (2008)

Ако трябва да бъда честен, единствената причина да видя този филм носеше името Джон де Ланси - просто изпитвам огромна симпатия към него, макар и май никога да не съм го гледал в истински централна роля. Както обикновено той си беше на своето ниво, но за сметка на това от филма имаше още какво да се желае - до голяма степен за съжаление, тъй като няколко детайла само го делят от може би наистина добър трилър.

Без тях, "Патология" ни връща към небезизвестния, да го наречем колежански сюжет, който общо взето е два типа - или група студенти се потурчват някъде, или пък вътре между тях се върти нещо незаконно, в комплект с наркотици, секс, и без рокендрол, щото вече не е на мода. Тази лента специално е от втория тип и обзора на съдържанието и можеше реално да приключи и до тук, ако по изключение сценаристите не бяха избрали доста нетипична сцена - стажа по патология.

Това превръща филма в сравнително ефектен, кървав, малко гадничък и относително циничен, макар и не особено елегантен по отношение последното. Все хубави черти, или поне заготовка за такива, ако не бе толкова шаблонното му развитие с откачения антагонист и положителния герой, който първоначално се поддава на изкушението, но в крайна сметка се измъква с усилие... И така, нещо което сме гледали многократно, и определено не заслужава да се нарича трилър.

Може би пък голямата липса е някой вариант на разследващ детектив - не че и това е непознато като похват, но поне щеше да повдигне нивото на напрежението, което при настоящия избор на действие граничи с нулево - общо взето развоя на нещата се предугажда сравнително бързо.

Въпреки това филмът не е чак толкова лош, а като оформление безспорно е дори повече от приличен - не могат да му се отрекат добре подбраните декори, саундтрак, актьори и персонажи. Остава само тази малка, ала съществена дупка в сценария, която също може да се пренебрегне, ако целта, с която го гледате, е най-обикновено забавление без особени очаквания.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 4470 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.