Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: SciFi Series. Stargate Atlantis: Season 5 (статия) - Брад Райт, Робърт Купър, Научна фантастика, Приключенски, Сериали, Дейвид Хюлет, Джейсън Момоа, Джо
SciFi Series. Stargate Atlantis: Season 5

Поредици: SciFi Series

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 10 юли 2008.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

За някои колелата извършват най-елементарно въртеливо движение. За други също се въртят, но със стил. А има и такива, при които просто не спират. Това не е някакъв нов закон на физиката, няма нищо общо с идеалните условия, при които се изпълняват нейните теории, а семпъл факт от филмовата индустрия - сезон пети на Старгейт: Атлантида и общо петнайсти за целокупните серии чука на портата. Звездната.

С известно забавяне, този път колелото на късмета е на път дори да се усмихне на зрителя - новият сезон на Атлантис най-сетне обещава нов противник на телевизионните любимци, но, разбира се, не преди да довършат саморазправата си с Майкъл, а междувременно и репликаторите, както и рейфовете, да напомнят за себе си. Като цяло дори се очаква сюжетните линии да продължат да се преплитат една с друга, ставайки вече цели три централни - плюс някои по-минорни, плюс някои разклонения. Което си е откровена концептуална новост за Старгейт - ако по принцип сте любители на сериала и сте имали щастието да проследите по-старата поредица SG-1, неминуемо ще да сте забелязали факта, че там проблемът се експлоатира до окончателно грохване, след което се заменя с изцяло нов. Или, с три думи, поредна червена точка за канадските студия - след по-чаровните персонажи, респективно актьори, по-смисления диалог, по-обмислените епизоди, по-задълбочения и логичен сюжет, ето че се появява и така наречената многопластовост. Което пък, от своя страна, дава надежди, че Атлантида, след като прекоси страховитата морална бариера от четири сезона - често финална права за фантастичните сериали - не само може да продължи, но може да продължи и не по инерция, сиреч дори все още да се развива.

Естествено, подобна новост не може да мине без старите кучета, което другояче казано - и в други уста - звучи ето така: "Това беше най-тайнственият, енигматичен опит да ме привлекат за някакъв филм, с който досега въобще съм се срещал. Звучеше като 'Отиваш в Атлантида, нещо се случва, и Даниел трябва да помогне на всички да се отърват от напиращите лоши момчета', а аз отговорих 'Леле, много усилия ли ви отне да го измислите?'. Но това е едно от ОНЕЗИ неща, а и Старгейт е като стария ти дом - винаги е хубаво да можеш да посетиш отново тази вселена, да се срещнеш със същите персонажи и наново да се въплътиш в своя герой.". Което споделя актьорът Майкъл Шенкс, и - за радост на целокупното старгейтчество - д-р Джаксън отново е тук, макар и този път за кратко. Но този сериал е известен с народната приумица "не се знае знае ли се" - та ето, например, за сметка на това, д-р Бекет се завръща сякаш за постоянно, под сериозния натиск на публиката, като при това няма да бъдем лишени и от присъствието на сладураната д-р Келър, пък. Това не е медицински сериал, само да спомена - първият доктор е археолог.

Стар-нов е и новият началник на експедицията, както се и намекна в края на предишния сезон - т.е. без особена изненада тук - мистър Уулзи. По-любопитно обаче може да е как ще се справи малко притеснителния и леко досаден, но иначе добричък по душа, бивш цивилен наблюдател с откровени идиоти като полковник Шепърд и поредния доктор - не налучквайте, теоретична физика - МакКей, в което отношение и трите споменати качества определено ще работят напълно в негов ущърб. Но това също предстои да се разбере.

По-важното е, че от единадесети юли - тоест утре - всяка божа седмица отново ще можем да погостуваме в съседната галактика. А как ще ни посрещнат, ще видим съвсем скоро.


Допадна ли ви този материал? (2) (1) 5307 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (8) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.