Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Flawless (2007) (ревю) - Майкъл Радфорд, Едуард Андерсън, Драма, Криминален, Трилър, Дейвид Барас, Деми Мур, Джос Еклънд, Лам
Flawless (2007)

Автор: Т. Христов, неделя, 11 май 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Безупречен (2007)

Едно време доста гледах немска телевизия, та си спомням уникалната способност на германците да пишат заглавията на филмите на английски с допълнително пояснение на езика на Гьоте и Шилер. Така например известната кинолента на Гай Ричи "Гепи" беше озаглавена "Snatch - прасета и диаманти". Сетих се за този филм докато гледах "Flawless", не ставаше дума за прасета (освен ако изключим онези шовинистични представители на мъжкия пол, отричащи еманципацията и феминизма), но затова пък имаше диаманти. Много диаманти.

Историята е следната - нахакана млада журналистка от модно женско списание взима интервю от жена на преклонна възраст, която е била единствената, успяла да направи кариера в известен бижутериен концерн в годините, когато мястото на нежния пол е бил вкъщи край печката. Но вместо обичайното интервю, изпълнено с мъдри сентенции и феминистични лозунги, репортерката получава един интригуващ разказ за най-невероятния обир на диаманти. Лентата ни връща по време на събитията за да ни потопи в живота на сакат чистач и млада офис-служителка, които замислят дръзка кражба...

Голямото завръщане на Майкъл Кейн - макар за мен никога да не е напускал киносцената - беше като че ли в началото на този век. От златната статуетка през 2000 година насам Кейн почти неизменно присъства във филми, които изискват образа на стар и помъдрял човек, преживял превратностите на съдбата и множество житейски бури, човек, който умее да напътства и съветва. В този филм ролята му е доста по-различна - самотник, огорчен от несправедливостта спрямо него, търсейки лек за болката си в отмъщението. Въпреки това той отново се превъплъщава в образа си с лекота, дори с финес, разкривайки своята история не само с думи, но с мимолетен жест или просто мимика, все почти недоловими щрихи, които изграждат цялостна и убедителна картина.

За Деми Мур няма тайни каквато и роля да играе - винаги истинна, целеустремена и даваща всичко от себе си. Съчетанието на ранима и крехка жена, криеща се зад фасадата на обладана от желание за професионален успех кариеристка, вътрешната борба - страха да не бъдеш заловен преплетен със стремежа да постигнеш нещо, макар и с непозволени средства, изкушението да се докажеш на всяка цена - цялата палитра от чувства са непобедимо оръжие в умелите ръце на артист като Мур. Като цяло филмът е фин и елегантен, доколкото такова определение приляга на кинолента.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 4512 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.