Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: 21 (2008) (статия) - Кевин Спейси, Кинопремиери, Лас Вегас, Трилър, Хазарт, Холивуд
21 (2008)

Автор: Ангел Генчев, събота, 26 април 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Последните дни като че ли ми върви да пиша за цифрички. Този път обаче ще е с известно негодувание, затова - предварително - не ме разбирайте погрешно. „21” е определено любопитен и интересен филм като сюжет, дори и само заради конкретния отговор на мистериозния въпрос може ли, аджеба, толкова лесно да се надиграят невероятни залози. А отговорът е „толкова лесно” – не, но пък не е и невъзможно.

Съвсем в рамките на логиката и нормата изглежда предположението, че добре подготвеният мозък на онзи по-особен тип хора със силно изразено математическо мислене е напълно способен да запамети подредбата на 52 карти, да екстраполира различни комбинации и вариации при отделните хазартни игри – честно казано, и аз съм се чудел до каква степен е възможно, макар и по на дребно и неангажиращо, като белота например. Още повече, че сюжетът борави с две крайности – най-добрите математически умове на митичния МИТ срещу най-простата хазартна игра – блек джека.

Достатъчно завързано е и действието, мотивацията на персонажите е на място, няма слаби моменти и особени пропуски. Актьорската игра също е на доста добро ниво, а Кевин Спейси, както обикновено, е неотразим. И сигурно вече се чудите къде остана място за негодувание. Ето къде. Ако трябва да бъда откровен, в един момент просто ми стана байгън от Лас Вегас. Ей до тука ми дойде, дето се казва. Филмът просто нямаше нужда да е два часа – съвсем спокойно можеше да се вмести в осемдесет-деветдесет минути и да е чудесен. Просто едва ли има запален зрител, може би по-рядко читател, който да не е напълно ясно що за символ е толкова фамозния епицентър на порока, и в такива количества екранно време няма нужда да се натрапва – или поне на мен лично ми се натрапи.

Сега, проблемът естествено може да си е мой, по никакъв начин не искам да ви ангажирам с подобно малко крайно изказване. Така че, ако ви се струва любопитна фабулата, определено ви препоръчвам да изгледате „21”. Но все пак имайте и едно на ум.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=202722#202722


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 4711 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (313) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.